Gezonde kattensnacks: introductie Akyra vleessnacks!

Gezonde kattensnacks: introductie Akyra vleessnacks!

In deze blog wil ik jullie meenemen in ons snackassortiment, met in het bijzonder de snacks van Akyra. Waarom hebben wij gekozen voor deze snacks en wat maakt dat deze snacks gezonde keuzes zijn voor je kat? 

Waarom snacks voor je kat?
Snacks zijn technisch gezien niet nodig; volledig en hoogwaardige voeding is in principe voldoende. Maar wij als mensen geven een kat graag af en toe iets lekkers en speciaals, net zoals wijzelf graag een snack eten. Bovendien kunnen snacks heel handig zijn bij het aanleren van bepaalde handelingen (bv borstelen, in het reismandje gaan etc.). 

Verantwoord snacken
In tegenstelling tot wijzelf, kunnen katten echter niet zelf de keuze maken om gezond te snacken. Dat moeten wij voor ze doen. Natuurlijk kan het echt niet zoveel kwaad om ze af en toe een ongezonde snack te laten eten, maar als we ze elke dag iets lekker willen geven, kan het goed zijn te overwegen een gezondere snack te geven. 

Wat maakt een snack een gezonde keuze?
Waar wij op letten bij het kiezen van een snack?

  1. Transparantie qua ingrediënten
    Als we een snack kiezen, willen we dat de lijst met ingrediënten duidelijk en transparant is, zodat we precies weten wat er in zit.  Dingen als "vlees en dierlijke bijproducten" (of soms zelfs "plantaardige bijproducten") kan van alles betekenen. Erg vervelend als er sprake is van allergieën, maar bovendien soms erg misleidend. Zo kan een zogenaamde "kipsnack" ineens maar erg weinig kip bevatten en zit er stiekem veel ander, goedkoper vlees in.
  2. Veel vlees, weinig onnodige toevoegingen
    Katten zijn carnivoren. Daarom zoeken we snacks die daarbij aansluiten. Snackjes met melk, kaas of andere plantaardige producten klinken lekker, maar zijn niet altijd de meest gezonde keuze. Ook "vleessnacks" die stiekem vol granen blijken te zitten, passen niet in het natuurlijke dieet van de kat. Wederom geldt; op zijn tijd een wat ongezondere snack is echt geen probleem, maar er zijn gezondere alternatieven. 

Gezonde snacks: het merk Akyra
Wat zijn dan gezonde keuzes? In ons snackassortiment hebben we verschillende soorten snacks. Zo hebben we gedroogde snacks, welke dus wat harder zijn, maar ook zachtere snacks. Daarnaast hebben we ook gedroogde vleessticks. Voor deze blog zoomen we even in op de snacks van Akyra.

Akyra maakt natuurlijke snacks voor hond en kat, welke vrijwel volledig uit vlees bestaan. Alle snacks worden luchtgedroogd en er worden geen smaakstoffen, bewaar- en vulmiddelen aan toegevoegd.

Wij hebben verschillende soorten snacks:

  • De minihapjes zijn kleine stukjes van 100% gedroogd vlees. De stukjes hebben een onregelmatige vorm en zijn dus ook van wisselende grootte. Gemiddeld zijn ze ongeveer 0.8-1cm. Omdat ze slechts uit 1 vleessoort bestaan, is het ideaal bij allergie. Deze snackjes zijn iets harder en brosser dan de trainingshapjes en blokjes (zie verderop), maar zeer goed eetbaar voor katten. We hebben verschillende smaken in ons assortiment, zoals eend en hert. Een zeer goede keuze als je een snack wil die puur uit vlees bestaat.
  • De trainingshapjes hebben allemaal dezelfde grootte (ongeveer 1cm lang). Deze hapjes bestaan uit ook weer vrijwel volledig uit vlees, maar hier is ook 1,5% appelvezel aan toegevoegd, voor de structuur van het snackje. Hierdoor zijn ze net ietsje makkelijker door te kauwen/breken dan de minihapjes en ze zijn ook minder bros. Ook deze snacks hebben we in verschillende smaken, zoals kalkoen en geit. Onze katten zijn dol op deze hapjes en we gebruiken ze dan ook veelvuldig tijdens training.
  • De trainingsblokjes zijn wat grotere snacks, van ongeveer 1cm hoog en 1cm breed. Het zijn dus echt vierkante blokjes. Wederom geldt: deze snacks bevatten vrijwel enkel vlees. Wel is er wat plantaardige glycerine aan de snacks toegevoegd voor de structuur. Het lijken erg grote snacks, maar door deze structuur zijn ze makkelijk door te bijten en niet zo hard en bros. De meeste katten weten hier dus zeker raad mee. Deze blokjes zijn de absolute favoriet van Loki en Luna; als je deze snacks erbij pakt rennen ze miauwend om ons heen. Momenteel hebben we enkel kipblokjes in het assortiment, maar in de toekomst hopen we meer smaken toe te voegen!
  • De vleessticks zijn gemaakt van 100% vlees, zonder andere toevoegingen. Het zijn langwerpige sticks, die makkelijk in kleine stukken te breken zijn. Ook kan je kat natuurlijk zelf stukjes afhappen. De sticks zijn gedroogd, en dus wat harder dan "standaard kattensticks" die je soms in de winkel ziet. Ze zijn echter wel goed door te bijten en een veel gezonder alternatief! Onze katten zijn er dol op; vooral Loki weet er wel raad mee. Ook de sticks hebben we in verschillende smaken, zoals konijn en kip.

Ons oordeel?
Voor ons was Akyra tot voor kort een onbekend merk; voor de webshop waren we echter op zoek naar gezonde snacks en zo zijn wij bij Akyra terechtgekomen. Het feit dat er vrijwel alleen vlees wordt gebruikt en de transparantie qua ingrediënten spreekt ons erg aan en het allerbelangrijkste: de katten vinden het super lekker! Dit zijn dus zeker blijvertjes in ons assortiment :-)

Zelf proberen?
Uiteindelijk wil je natuurlijk zelf oordelen. Wil jij de snacks ook proberen? Bestel ze dan nu in de webshop! Speciaal voor onze bloglezers hebben we nu een leuke actie: als je 2 zakjes Akyra snacks besteld, krijg je die 2e met 30% korting. Combineren van verschillende soorten is mogelijk; zo kun je meerdere snacks uittesten!

Actie geldig t/m 20 januari.

 

Laat een reactie achter