Is mijn kat te dik?

Is mijn kat te dik?

In deze blogpost gaan we in op een toch wel gevoelig onderwerp onder huisdiereigenaren: het gewicht van onze viervoeters. Obesitas is ook bij huisdieren een groot probleem en naar schatting is zo'n 30% van de katten in ons land te zwaarlijvig (hun gewicht zit minstens 20% boven hun ideaalgewicht). Nemen we ook overgewicht mee, komen we tot wel 50% van de katten. Letterlijk een groot probleem dus! Daarom vertellen we in deze blog meer over het gewicht van onze katten, hoe je weet of dit een gezond gewicht is en gaan we specifiek in op de grotere rassen.
Lees meer
Voedselverrijking voor katten

Voedselverrijking voor katten

In de blog van deze week neem ik jullie mee in de wondere wereld van voedselverrijking voor je kat. Want hoe kun je je kat actiever bezig laten zijn met eten, in plaats van hen gewoon een bakje voor te zetten? En wat zijn dan leuke voerspellen? Je leest er meer over in deze blog!
Lees meer
Je kat ontwormen?

Je kat ontwormen?

In de blog van deze week gaan we het hebben over een vervelend probleem: wormen bij je kat. Ik vertel je meer over welke wormen katten bij zich kunnen dragen, maar beantwoord ook de belangrijkste vraag: hoe behandel je ze? En hoevaak moet je je kat dan ontwormen? Om maar met de deur in huis te vallen: ontwormen is enkel nodig als er wormen zijn. Je hoeft hier dus niet een bepaald schema voor aan te houden. 
Lees meer
Help, mijn kat krabt aan de bank!

Help, mijn kat krabt aan de bank!

Elke katteneigenaar zal het wel weten: katten houden van krabben. Maar waarom eigenlijk? En waarom dan uitgerekend aan jouw nieuwe bank? In deze blog ga in op het waarom van krabben en geef ik goede tips om krabben op ongewenste plekken tegen te gaan!
Lees meer
Tandenpoetsen kat

Tanden van je kat poetsen?

Februari is traditiegetrouw de maand van het gebit. Daarom besteden wij hier uiteraard ook aandacht aan in onze blog. Want ik denk dat ik voor ieder kattenbaasje spreek als ik zeg dat we het gebit van onze katten zo gezond mogelijk willen houden. In deze blog vertel ik je meer over gebitsproblemen bij katten, hoe je ze herkent, voorkomt en hoe je tandenpoetsen aanpakt.

 

Lees meer
Vachtverzorging bij katten: zo houd je de klitten weg!

Vachtverzorging bij katten: zo houd je de klitten weg!

De wintermaanden staan erom bekend gepaard te gaan met vachtproblemen, zeker bij (half)langharige katten. Toch kunnen ook kortharige katten problemen krijgen met de vacht. In deze blog vertel ik je meer over de vacht van katten en over de eventuele problemen bij zowel kort- als langharige katten. Ook vertel ik je hoe je de vacht zo optimaal mogelijk verzorgt en met welke materialen.
Lees meer
Gezonde kattensnacks: introductie Akyra vleessnacks!

Gezonde kattensnacks: introductie Akyra vleessnacks!

Snacks zijn technisch gezien niet nodig; volledig en hoogwaardige voeding is in principe voldoende. Maar wij als mensen geven een kat graag af en toe iets lekkers en speciaals, net zoals wijzelf graag een snack eten. Bovendien kunnen snacks heel handig zijn bij het aanleren van bepaalde handelingen (bv borstelen, in het reismandje gaan etc.). 

In deze blog wil ik jullie meenemen in ons snackassortiment, met in het bijzonder de snacks van Akyra. Waarom hebben wij gekozen voor deze snacks en wat maakt dat deze snacks gezonde keuzes zijn voor je kat? 
Lees meer
High five aanleren kat

Clickertraining voor katten: de High Five!

In de blog van vorige week heb ik alles verteld over wat clickertraining is en hoe je nieuwe trucjes leren aanpakt. Deze week zal ik een heel precies stappenplannetje delen om je kat een super leuk trucje aan te leren: de High Five! Tip: heb je nog geen clicker? Je kunt eventueel ook een pen gebruiken en daarmee klikken.
Lees meer
Clickertraining voor katten!

Clickertraining voor katten!

In deze blog gaan we in op een specifieke manier van trainen; clickertraining! Dit is namelijk een super handige manier om je kat snel dingen aan te leren. Ik zal je meer vertellen over wat clickertraining is en uitleggen hoe je te werk gaat (inclusief leuke filmpjes ter illustratie). 
Lees meer
Rauw voeren volgens NRC-richtlijnen

Rauw voeren volgens NRC-richtlijnen

In de vorige blog zijn we al ingegaan op het voeren van rauw vlees aan je kat.
Dit keer neem ik jullie mee in de wereld van het voeren volgens NRC richtlijnen: waarom zou je zo doen en hoe pak je dat dan aan? Daarnaast ga ik in op de vraag: "is rauwvoer geschikt voor elke kat?".

Lees meer
Rauwe voeding voor je kat?

Rauwe voeding voor je kat?

Rauwe voeding voor katten wordt steeds populairder. In deze blog ga ik in op het waarom van rauwe voeding en vertel ik meer over verschillende manier van rauw voeren. Zo vertel ik meer over KVV, maar ook over het zelf samenstellen van vers vlees en over hoe je compleet voert.
Lees meer
blog-zo-train-je-je-kat

Zo train je je kat!

In de vorige blog gingen we in op de vraag "Kun je een kat trainen?", waarbij duidelijk werd dat het antwoord volmondig ja is.

Maar hoe ga je te werk? In deze blog bespreek ik hoe je met je kat aan de slag kunt en hoe je hem/haar het beste kunt belonen.

Lees meer
14 resultaten